Se închide și la ”after-school”! Simulările pentru BAC și Evaluare Națională, amânate

Foto: scoala4moreni.ro

Amenințarea coronavirusului și închiderea școlilor pentru câteva săptămâni provoacă și amânarea simulărilor examenelor de Bacalaureat și de Evaluare Națională.

Ministerul Educației a anunțat toate cursurile în școlile românești vor fi suspendate până în 22 martie 2020. Acest termen ar putea fi prelungit în cazul în care epidemia de coronavirus ia amploare.

Măsurile anunțate de reprezentanții Ministerului Educației vizează peste trei milioane de elevi și studenți.

1. Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.

2. Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

3. Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.

4. Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.

5. Toate activitățile extrașcolare sunt și acestea anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.

6. Activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (after-school) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă.