Restaurantul clujean Baracca, declarat de trei ori cel mai bun restaurant din țară și deținătorul a numeroase premii, va fi închis. Vestea a fost șocantă pentru mulți clienți, mai ales că proprietarii au cumpărat, recent, o fermă de 70 de hectare pentru a asigura legume, fructe și carne bio.
„O veste proastă pentru ospitalitatea românească. Se închide Baracca! Aici am luat prima dată contact cu gastronomia înaltă și cu avangarda în România, în 2008”, a postat cunoscutul chef Adi Hădean.
Baracca este unul dintre cele mai bune restaurante din România. Acesta a ocupat în trei rânduri prima poziție în topul celor mai bune restaurante din România (2018, 2020, 2022) în cadrul „Romanian Hospitality Awards”, cel mai amplu proiect de identificare, promovare și premiere a excelenței din industria ospitalității de la noi. Evenimentul reunește un juriu format din peste 130 de antreprenori și profesioniști de top din HoReCa.
În 2018 și 2019, restaurantul a fost prezent în ghidul internațional Gault & Millau, unul dintre indicatorii de referință a calității în lumea HoReCa. Conceptul Gault & Millau a aparut pentru prima data în Franța în anul 1962, la inițiativa a doi jurnaliști pasionați de gastronomie, Henri Gault și Christian Millau, care au hotărât să lanseze un ghid independent al restaurantelor. Până în prezent, conceptul s-a răspândit în peste douazeci de țări, fiind un punct de referință în gastronomie pe toate continentele.
Maria Duca, co-proprietarul și managerul restaurantului, a postat, zilele trecute, pe Facebook umrătorul mesaj:
„Acum 16 ani am început ceva ce nu credeam că va deveni ceea ce este acum Baracca L-am privit cum înflorește prin ochii mei dar cel mai important, prin privirile clienților noștri, cărora le mulțumesc că au crezut în acest proiect încă de când a început. In timp ce am crescut ca restaurant, am crescut și noi ca familie, de-a lungul anilor Baracca a reusit să obțină cea mai pasională, talentată și muncitoare echipă pe care mi-aș fi putut-o dori vreodată.”
Duca mulțumește colaboratorilor care au ajutat-o să-și împlinească visul:
„Toți acești oameni m-au ajutat să-mi formez visul în realitate, lucru pentru care voi fi mereu recunoscătoare. Momentele pe care acest loc ne-a permis să le trăim împreună sunt cele pe care le vom prețui pentru totdeauna”.
Managerul restaurantului anunță motivele pentru care se închide restaurantul:
„Totuși, după mulți ani în care am crescut, am început să recunosc că nu mai există spațiu pentru noi, asta m-a condus la decizia de a pune capăt definitiv acestei povești.”
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: