Se închide o televiziune din România

televiziunea news românia
Sursa: paginademedia.ro

Televiziunea News România, fosta Estrada, se va închide. CNA a respins prelungirea de licenţă, ceea ce echivalează cu închiderea postului de televiziune care a primit 13 sancţiuni în ultimele 6 luni, relatează paginademedia.ro.

CNA a decis joi, 21 iulie, că postul de televiziune News România nu merită un vot de încredere pentru următorii 9 ani.

Postul TV a primit foarte multe amenzi de-a lungul timpului pentru că a încălcat normele de informare corectă (a abordat subiecte precum vaccinarea sau războiul din Ucraina punând accent pe conspiraţii şi a transmis informaţii neverificate).

Niciun membru CNA nu a votat pentru prelungirea licenţei, aceasta fiind respinsă în unanimitate de toţi cei prezenţi în şedinţă.

News România mai are licenţă doar până pe 30 iulie 2022.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.