Se fac angajări în Poliție. Ce condiții trebuie îndeplinite

poliția română
Foto: Poliția Română

Inspectoratul General al Poliției Române anunță că scoate la concurs 2.397 de posturi, dintre care 2.303 sunt pentru structurile de ordine publică.

Înscrierile se fac în perioada 3 – 7 octombrie la fiecare inspectorat județean de poliție. Ministerul Afacerilor Interne se confruntă cu un deficit de personal de la începutul anului, după intrarea în vigoare a legii pensiilor speciale.

Angajaților din Poliție și Armată li se permite să iasă la pensie înainte de 65 de ani și primesc 65% din salariu. Au ieșit la pensie peste 8.000 de angajați din Poliție, iar MAI se confruntă cu cel mai mare deficit de personal din ultimii 26 de ani.

Cei care vor să se înscrie la concurs trebuie să aibă minimum 18 ani, să fie cetățeni români, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile şi să dețină permis de conducere categoria B.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a scos la concurs aproape 760 de posturi. Dintre acestea, 604 posturi vor fi de agenți operativi, care vor avea ca sarcini supravegherea și controlul la graniță, combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontalieră.

Alte 78 de posturi vor fi în domenii precum cel financiar, comunicații, logistică, tehnic sau administrativ.

Înscrierea se va face până pe 4 octombrie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Concursul va fi susținut de cei care vor trece de probele eliminatorii: testatarea psihologică, vizita medicală și evaluarea performanței fizice.

Recomandările editorilor GreatNews:

15 adevăruri cruciale despre vaccinuri pe care orice părinte din România ar trebui să le știe

https://greatnews.ro/locuri-de-munca-america-salariu/