Se deschide primul segment de drum expres din România

FOTO: Captură video Youtube/MND
FOTO: Captură video Youtube/MND

Primii kilometri veritabili de drum expres din România, care fac parte din tronsonul Craiova-Pitești, urmează să se deschidă circulației de astăzi. Această bucată de drum expr4es va funcționa ca o variantă ocolitoare pentru orașul Balș, din direcția Balș-Vest spre Piatra Oltului. Încă o porțiune, în continuarea acestui tronson, până după Slatina este aproape gata.

„Conform informațiilor noastre de ultimă oră, constructorul UMB a reușit să avanseze cu marcajele și restul finisajelor, în ciuda vremii proaste, cei 16 kilometri și ceva dintre nodurile Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra Olt/Găneasa) urmând să fie inaugurați pe 21 aprilie”, transmite Asociația Pro Infrastructura.

Segmentul are o lungime de aproximativ 18,5 kilometri din care circa 16 vor fi dați în folosință acum.

Deocamdată, viteza pe drumurile expres va fi de 100 de kilometri pe oră. Însă, la inițiativa fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a votat în Parlament o modificare legislativă prin care viteza maximă de circulație pe drumurile expres să fie de 120 de kilometri pe oră.

Drumurile expres, după normativ, sunt foarte similare autostrăzilor și au viteza de proiectare de 120 de kilometri pe oră la șes. Singura difernță importantă este că nu au bandă de urgență, ci un acostament asfalt.