Se deschide cea mai lungă pârtie de schi din România: „Zici că e pistă pentru un avion Boeing”

FOTO: Grațian Dobre/via Facebook
FOTO: Grațian Dobre/via Facebook

Lungă de șase kilometri, cu dificultate medie, pârtia Semenic-Văliug, din județul Caraș-Severin, este cea mai lungă pârtie din România. Pârtiile de schi de pe Semenic pornesc de la altitudinea de 1.410 metri.

După coborâre, urcarea se face cu autobuze puse la dispoziție de Primăria Reșița. Până acum, erau schiori care se aventurau pe această pârtie, care, însă, nu era amenajată. Reprezentanții Primăriei Reșița, împreună cu Primăria Văliug și Consiliul Județean Caraș-Severin, vor transforme zona într-un punct de atracție pentru turiști.

„Noi am lucrat la amenajarea pârtiei încă din vară. Am făcut înierbare la trei variante de coborâre, printre care una de şase kilometri, una de patru kilometri – care intersectează traseul de şase kilometri la un anumit punct, şi una de doi kilometri, până la staţia intermediară. La ora asta le-am călcat cu ratracul, pentru că am avut zăpadă naturală. E cea mai lungă coborâre din România”, a declarat Ioan Popa, primarul Reşiţei, potrivit adevarul.ro.

Există două variante de pregătire pentru cei care merg în această zonă la schi. Una începe din pârtia Slalom Uriaș, iar cealaltă se desprinde din pârtia Crucea de brazi. Ambele ajung până la Casa Baraj.

Schiorii trebuie să fie atenți la orietnare și condițiile meteo, pentru că Salvamont încă nu supraveghează această pârtie.

Însă primarul comunei Văliug, Sorin Blaga, spune că e o pârtie între roșu și albastru, nu e neagră și au coborât oameni care abia știau să schieze în vremea în care erau coborâri mai abrupte.

„Acum e mai aranjată, e o pârtie pe care se poate schia ca afară. Niciun traseu din lumea asta nu e supravegheat peste tot. Salvamontiştii sunt pe munte, ei intervin dacă e nevoie. Sfatul meu e ca pe pârtia asta să meargă cei care au un pic de habar să schieze.

La schi se pot întâmpla accidente nasoale, aşa că oamenii trebuie să fie conştienţi, nu să se ducă ca nebunii. Pârtia acum e foarte largă, înainte dacă veneau trei schiori trebuia să avem grijă să nu ne lovim. Era foarte înghesuită. Acum zici că e pistă pentru un avion Boeing”, a spus primarul Blaga.

Iată cum arăta pârtia înainte de a fi amenajată:

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.