Se construiește un pasaj pietonal subteran important. Va fluidiza traficul auto și va crește siguranța

pasaj subteran buftea
Imagine cu rol ilustrativ. Foto: CNAIR / Cristian Pistol

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat că va fi construit primul pasaj pietonal subteran din orașul Buftea, județul Ilfov.

„Am transmis astăzi la ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice – n.r.), spre avizare, documentația necesară atribuirii contractului pentru proiectarea și execuția acestui obiectiv.

Pasajul, care va fi amplasat la intersecția DN 1A cu Bulevardul Mihai Eminescu, va contribui la fluidizarea traficului rutier și la creșterea gradului de siguranță în zonă.

Vor fi amenajate inclusiv două zone de acces acoperite și închise pe 3 laturi, echipate cu 2 ascensoare exterioare pentru persoane, 2 scări rulante și 2 scări fixe.

Contractul finanțat prin PNRR prevede 2 luni pentru proiectare și 8 luni pentru execuție (în total 10 luni) de la data emiterii Ordinului de Începere. După validarea documentației de atribuire, vom publica Anunțul de Participare la licitație, în cadrul căruia vom stabili și data de depunere a ofertelor”, a scris Pistol pe pagina sa de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.