Se cere dizolvarea PSD la Tribunal: „Nu și-a respectat promisiunile electorale”

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Secretarul general adjunct al PNL Giurgiu, Ionel Dinu, a declarat că a depus, în nume personal, la Tribunalul București, o cerere prin care solicită dizolvarea PSD pe motiv că partidul nu și-ar fi respectat programul de guvernare.

„Vreau să vă anunț în mod oficial că astăzi am am depus cererea pentru dizolvarea PSD la Tribunalul București, cerere care are numărul de înregistrare 44207/ 3/ 2017 din 24 noiembrie 2017 și a fost și repartizată la secția 5 civilă.

Motivul care m-a determinat să depun această cerere de dizolvare a PSD, sincer vă spun, a fost întâlnirea de la Băile Herculane acolo unde au stabilit printr-o rezoluție, care a fost votată în unanimitate pentru existența statului paralel.

M-am referit la rezoluție pentru că ține cont, pe undeva, de statutul PSD. Nu cred că statutul permite ca un for cât ar fi el de tutelar în cadrul partidului să adopte o asemenea rezoluție spunând că există un al doilea stat paralel în statul român.

Dacă domnul Dragnea și membrii PSD cunosc acest stat, să vină cu probe. Am depus cererea, e un semnal de alarmă și pentru celelalte partide politice de acum încolo fiindcă trebuie să ducă la îndeplinire angajamentele din programele de guvernare”, a declarat Ionel Dinu, într-o conferință de presă.

Reprezentantul PNL Giurgiu a mai spus că el consideră că depunerea acestei cereri de dizolvare a PSD la Tribunalul București va fi „un mesaj penetrant” pentru ca politicienii să înțeleagă să nu mai schimbe „regulile jocului în timpul jocului”.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.