Se caută persoanele imune la coronavirus. O țară din Europa susține că va începe foarte curând testarea populației

coronavirus virus
Foto: TheDigitalArtist / pixabay.com

Agenția daneză pentru Sănătate a anunțat că e pe cale să demareze testele pentru depistarea celor care au un nivel ridicat de anticorpi la coronavirus.

Testele, anunțate și de SUA și Marea Britanie, vor arăta dacă persoanele care au contactat virusul au dezvoltat și anticorpi, fapt care i-ar face imuni și deci valizi pentru revenirea în câmpul muncii, fără niciun fel de risc.

”Nu suntem încă acolo, dar suntem aproape”, a spus medicul-șef al agenției, Anders Fomsgaard, citat de cotidianul danez Politiken.

”Nu îndrăznesc să înaintez o dată pentru începerea primelor teste pentru anticorpi, însă mă aștept să facem acest lucru până în momentul în care epidemia își va atinge punctul culminant”, a adăugat Fomsgaard.

De asemenea, danezii lucrează la verificarea testelor de sânge realizate de cercetătorii chinezi, care căutau același lucru: identificarea persoanelor care dezvoltă anticorpi împotriva virusului.

”Când oamenii au un nivel ridicat de anticorpi, reinfectarea pe o perioadă de doi ani este aproape imposibilă”, a declarat Karen Ageliki Korgfelt, profesor de microbiologie medicală la Universitatea Roskilde, pentru sursa citată.

”Acești oameni imuni pot munci fără să riște să fie infectați sau să răspândească infecția”, a adăugat cercetătorul.

Proiectul danezilor este urmărit și imitat de alte câteva țări. Americanii și englezii au anunțat că vor începe, la rândul lor, testarea în masă a populației pentru descoperirea persoanelor imune la coronavirus.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.