Se caută o familie care să locuiască pe o insulă pustie

FOTO: StammerA/Pixabay.com
FOTO: StammerA/Pixabay.com

Statul francez caută o familie care să aibă grijă de insula Quéménes, o fâșie de pământ din Oceanul Atlantic. Insula are un kilometru și jumătate lungime și a fost locuită timp de mii de ani, până în 1992. După ce a fost pustie timp de 15 ani, statul francez a reușit să-i atragă pe soții Soizic și David Cuisnier să se mute aici.

Cei doi și-au făcut aici casă, au o fermă, au cultivat pământul, au crescut păsări și animale și au și electricitate datorită unei eoliene și panourilor solare.

„Am încercată să combinăm o afacere de succes cu respectarea mediului înconjurător. Ne-am întreținut cu ajutorul agriculturii. Am cultivat cartofi, am crescut oi și am cules alge marine comestibile”, a declarat David Cuisnier, potrivit BBC News.

În urmă cu trei ani au avut un moment de cumpănă, după ce au pierdut întreaga recoltă de cartofi din cauza iepurilor. Acum, familia Cuisnier vrea să părăsească insula, pentru că cei doi copii vor merge la școală.

„Cei zece ani pe care i-am petrecut aici, pe insulă, au fost minunați. Va fi foarte emoționantă despărțirea, e o parte importantă din viața noastră care se încheie. Cu siguranță eu voi pleca de aici cu ochii în lacrimi”, a povestit Soizic Cuisnier.

Guvernul francez caută o altă familie, iar până acum s-au înscris 20 de oameni. Cine va fi noua familie care va administra insula Quéménes se va decide anul viitor.

Nu e pentru prima dată când apar astfel de oferte pentru familii care sunt dispuse să se mute în locuri în care sunt din ce în ce mai puțini oameni. De exemplu, pentru un domeniu din Spania se căuta, anul trecut, „dregător la curte”. Printre condiții era ca bărbatul să fie căsătorit și să se mute împreună cu soția.

Cei doi preluau în administrare un domeniu de aproximativ 3.000 de hectare, cu domeniu de vânătoare, domeniu viticol și agricol.

Tot anul trecut, un magazin dintr-un mic orășel de pe o insulă din Canada a fost asaltată de mii de cereri de angajare. În Whycocomagh, din Nova Scotia, există o priveliște superbă, patru anotimpuri, însă populația e îmbătrânită și nu prea are cine să muncească.

Reprezentanții magazinului The Farmer`s Daughter Country Market au venit cu o soluție. Aceștia le oferă celor din alte locuri, pe lângă locul de muncă în magazin, și un teren de aproximativ 8.000 pătrați pe care să-și construiască o casă și să-și dezvolte o mică fermă din care să-și întrețină familia.

FOTO: StammerA/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.