Se caută degustător de ciocolată: 10.000 de euro salariu, fără experiență

FOTO: pixel2013/Pixabay.com
FOTO: pixel2013/Pixabay.com

Una dintre cele mai mari companii din industria ciocolatei, Ferrero, angajează 60 de persoane care să devină degustători profesioniști de Nutella, bomboane Ferrero-Rocher, Tic-Tac sau Kinder. Potrivit travelandleisure.com, posturile sunt pentru amatori.

Cei selectați vor trece printr-o pregătire specială timp de trei luni, în care vor învăța tehnicile de degustare.

Însă, foarte important, toți cei care sunt interesați de acest job trebuie să se mute în Italia, la Alba, aproape de sediul companiei. Potrivit anunțului, programul de lucru ar fi de două zile pe săptămână, câte două ore pe zi.

Singurele cerințe sunt ca aplicanții să nu aibă alergii și să știe să folosească computerul. De asemenea, în anunț se mai specifică faptul că toți cei selectați pentru job au dreptul să se mute în Alba cu încă o persoană, indiferent că este vorba despre o rudă sau un prieten.

Istoria Ferrero a început în 1946, când Pietro Ferrero a inventat o cremă de alune cu ciocolată care putea fi unsă pe pâine. Inițial s-a chemat Pasta Gianduja, însă, ulterior, după ce fiul său Michelle a preluat conducerea companiei, a modificat puțin rețeta și a redenumit-o Nutella. A început să devină populară în întreaga lume începând cu 1964.

Anul trecut, Ferrero a fost nevoită să lanseze o puternică campanie de publicitate pentru a-și liniști clienții, menționând că produsele sale sunt sigure. Totul a pornit după ce Autoritatea Europeană pentru Standarde Alimentare a avertizat că uleiul comestibil de palmier poate fi cancerigen.

Mai mulți retaileri din Italia, inclusiv cel mai mare lanț de supermarketuri din țară, au boicotat răspândirea ca o măsură de precauție. Reprezentanții Ferrero au insistat că decizia de a păstra uleiul de palmier în Nutella are ca scop calitatea, nu costurile schimbării ingredientului.

„Nutella fără ulei de palmier ar produce un substitut inferior pentru produsul real. Ar fi un pas înapoi”, a spus managerul de achiziție Ferrero, Vincenzo Tapella.

FOTO: pixel2013/Pixabay.com