Se asfaltează drumul către una dintre cele mai izolate cetăți dacice

Drumul către cetatea dacică Piatra Roșie va fi asfaltat. Foto: Adevărul

Ultimii trei kilometri ai drumului spre cetatea dacică Piatra Roșie, din județul Hunedoara, vor fi asfaltați, iar șoseaua va fi deschisă în curând.

Cetatea Piatra Roșie, ascunsă adânc în Munții Orăștiei, este una dintre cele mai enigmatice așezări dacice. Cetatea se află pe teritoriul Parcului Național Grădiștea Muncelului-Cioclovina și a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1999, împreună cu cetățile dacice de la Grădiștea de Munte, Costești-Cetățuie, Costești-Blidaru, Bănița și Căpâlna.

Turiștii vor putea ajunge mult mai ușor la cetate, după ce un tronson de 2,7 kilometri ai drumului comunal spre aşezarea din Munţii Orăştiei a intrat în şantier. Drumarii vor reabilita și podețele care străbat pâraiele din pădurea deasă.

Lucrările de modernizare a sectorului de drum reprezintă o investiţie de 2,6 milioane de lei a Primăriei Boşorod, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Distrusă de romani, cetatea Piatra Roșie nu a mai fost reconstruită. În zonă au fost descoperite mai multe scuturi de fier antice, unele dintre ele fiind recuperate cu greu de statul român, după ce ajunseseră pe piața neagră.