Se anunță un nou vaccin: se poate ține acasă, la frigider și se administrează într-o singură doză

FOTO: WiR_Pixs/Pixabay.com
FOTO: WiR_Pixs/Pixabay.com

Președintele și administratorul delegat al companiei Janssen Italia, care face parte din gigantul Johnson&Johnson, și președinte al Farmindustria, Massimo Scaccabarozzi, anunță că până în martie ar urma să apară un nou vaccin anti-coronavirus.

Acesta se poate ține și acasă, la temperatura frigiderului, se administrează într-o singură doză și este eficient și împotriva noile tulpini descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud.

„Am încheiat faza 3 a studiului, ar trebui să fie autorizat de EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente) până în martie: a fost testat pe 43.783 de participanți din diferite grupe de vârstă și diferite latitudini, de la SUA la America Latină, la Africa de Sud, în perioada în care contaminarea era cea mai ridicată, ceea ce ne protejează de variante.

Președintele sud-african, Cyril Ramaphosa, a spus că are mari așteptări cu privire la vaccinul nostru”, a declarat Massimo Scaccabarozzi, pentru Corriere della Sera.

Acesta a mai precizat că vaccinul a testat în special pe bolnavi care aveau alte patologii. „O singură doză, nicio problemă de temperatură de depozitare: la 2/8 grade este stabil timp de trei luni, la -20 grade timp de doi ani.

A fost testat în special pe bolnavii care aveau alte patologii (obezitate, diabet, tumori, HIV). Rezultat: o acoperire 100% împotriva riscului de spitalizare sau deces, 85% împotriva formelor grave de COVID-19. De asemenea, am testat vaccinul în Africa de Sud, într-un moment în care varianta era deja în circulație, iar eficacitatea medie la forme moderate până la grave se ridica la 66%”, a mai precizat Massimo Scaccabarozzi.

Vaccinul folosește tehnologia adenovirusului, aceeași ca în cazul vaccinului împotriva Ebola sau utilizată la cel antigripal.

Pentru acest vaccin există deja un acord pentru 200 de milioane de doze cu UE și o opțiune de dublare a numărului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.