Se amână Brexitul. A fost anunțată o nouă dată până la care Marea Britanie trebuie să iasă din UE

marea britanie brexit
Foto: Skitterphoto (pixabay.com)

Uniunea Europeană a anunțat că este de acord cu amânarea Brexitului până la data de 31 ianuarie 2020.

Anunțul a fost făcut de Donald Tusk, președintele Consiliului European, pe Twitter.

Donald Tusk a scris că Uniunea Europeană va permite o amânare a Brexitului, însă Marea Britanie poate părăsi blocul comunitar înainte de data de 31 ianuarie 2020 daca un acord este aprobat de Parlament.

Anunțul făcut de Donald Tusk vine în contextul în care membrii Parlamentului britanic se pregătesc să supună votului propunerea lui Boris Johnson de a organiza alegeri anticipate pe 12 decembrie, relatează BBC.

Partidul Național Scoțian și Partidul Liberal-Democraților susțin, de asemenea, organizarea de alegeri anticipate pe 9 decembrie.

Marea Britanie ar fi trebuit să iasă din UE joi, 31 octombrie, însă Parlamentul britanic nu a reușit să adopte un acord cu privire la Brexit, așa că premierului Boris Johnson i s-a cerut să solicite o amânare a ieșirii din blocul comunitar.

Potrivit unei analize BBC, evenimentele politice din ultimul timp vor pune tot mai multă presiune pe parlamentarii britanici de a merge pe varianta unor alegeri anticipate.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.