Scuterul românesc frumos și deștept e apreciat în SUA

FOTO: scooterson.com
FOTO: scooterson.com

Scooterson, un scuter inteligent produs de un startup din Arad, este printre finaliștii competiției LACoMotion, care are loc în Los Angeles. Prin această competiție se caută soluții de transport inovatoare, care să fie inteligente și să nu polueze.

Proiectul Scooterson a fost lansat de o echipă formată din patru antreprenori, Mihnea de Vries, Flavius Balaj, George Poenaru și Pavel Kiss.

Scooterson este un vehicul inteligent, destinat orașelor. Nu are cheie și pornește cu ajutorul smartphone-ului, printr-o aplicație. Tot pe telefon ai date cu privire la viteză, trafic sau procentajul de încărcare al bateriei.

Prin intermediul aplicației, cu ajutorul unor date colectate din trafic, sunt transmise setări optimizate pentru accelerație. De asemenea, când este oprit, roțile se blochează automat, iar dacă este mutat, se trimite imediat o alertă către smartphone-ul proprietarului.

Ajunge la o viteză maximă de 25 de kilometri pe oră și are o atunomie de cel puțin 50 de kilometri. Bateria se încarcă complet în aproximativ 3 ore.

Antreprenorii și-au propus ca șasiul și aripile și carenele să se producă în România, într-o fabrică proprie. Motorizarea este produsă de o companie germană, iar asamblarea se face în România și Anglia și apoi, mai târziu, și în Statele Unite și Germania.

Pentru că vor să-și încadreze produsul în clasa premium, au evitat să asambleze în China, deși ar fi fost mai ieftin. Însă, spun că nu vor exclude total această piață pentru producerea scuterului.

Fiecare scuter va fi construit pe bază de comandă, iar cumpărătorul va putea să-și aleagă materialele folosite și culorile pe care le dorește.

Potrivit site-ului de prezentare, un scuter ar costa, precomandă, 1.990 de dolari. În această perioadă există o reducere de 500 de dolari din preț. De asemenea, transportul este gratuit în Statele Unite și Uniunea Europeană. Detalii găsiți aici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.