Scutece – salvarea mamelor

Scutecele sunt unul din produsele de cel mai mare ajutor pentru părinți în creșterea unui copil. Motivul este că economisesc timp prețios și contribuie la menținerea unei bune igiene a bebelușilor. Scutecele sunt un produs de o importanță capitală în primele luni de viață ale copilului.

La nou-născuți, schimbarea lor este multiplă – înainte și după hrănire, înainte de somn și mers pe jos, după baie etc. Utilizarea scutecelor scade treptat odată cu creșterea copiilor, dar este continuă în primii ani ai copilului, până când se obișnuiește cu utilizarea oliței.

Scutecele moderne sunt indispensabile în îngrijirea nou-născutului, dar majoritatea părinților experimentează inițial diferite tipuri, modele și mărci până când găsesc cel mai bun produs pentru zonele delicate pentru bebeluși. Mai mult, atunci când micuțul este bine îngrijit, acesta este calm și sănătos, iar părinții sunt puțin mai lipsiți de griji.

Una dintre cele mai mari întrebări atunci când alegeți scutece pentru majoritatea mamelor și tăticilor este ce model este mai bun? Cele două tipuri principale disponibile pe piață sunt de unică folosință și reutilizabile.  Desigur, ambele tipuri au avantajele și dezavantajele lor, precizate de apărătorii și criticii lor.

Iată câteva dintre principalele caracteristici ale diferitelor scutece:

Scutecele de unică folosință ne salvează timp prețios. Scutecele sunt o adevărată revoluție ca majoritatea articolelor pentru copii de la mijlocul secolului trecut. Cu toate acestea, au suferit o serie de îmbunătățiri de-a lungul anilor, iar cel mai semnificativ apare atunci când baza lor textilă a fost înlocuită cu celuloză.

Modelele actuale reprezintă, de asemenea, un salt în modul de fixare, care de la știfturile de siguranță din secolul trecut, trece prin butoane până la capetele moderne de benzi aderente.

Astăzi, scutecele sunt preferate de majoritatea părinților nou-născuților. Motivul constă în avantajele incontestabile ale acestui produs pentru bebeluși. Pe de o parte, scutecul de unică folosință oferă o protecție extrem de bună împotriva scurgerilor, iar pe de altă parte oferă libertate mișcărilor celui mic.

Producătorii de scutece cunoscuți oferă modele care sunt adaptate anatomiei bebelușilor și pot fi ajustate la corpul unui copil mic.

Marea inovație în producția scutecelor este materialul din care sunt fabricate și proprietățile sale de a absorbi umezeala pentru a menține pielea delicată a bebelușului uscată. Scutecele moderne sunt chiar parfumate și sunt vin cu modele vesele pentru copii.

Scutecelor refolosibile și respectarea mediului

În ciuda boom-ului pe care l-au provocat la sfârșitul secolului trecut și a utilizării lor pe scară largă, scutecele de unică folosință au primit multe critici în ultimii ani din cauza cantității mari de gunoi generată odată cu ele. Acest lucru îi determină pe mulți părinți să aleagă scutece refolosibile, în ciuda eforturilor mai mari de a le igieniza.

Un alt mare plus este că, spre deosebire de scutecele de unică folosință, scutecele sunt mai potrivite pentru copiii care sunt predispuși la alergii cutanate, deoarece chiloții textili sunt confecționați din bumbac de înaltă calitate. Mamele care folosesc în cea mai mare parte scutece refolosibile spun că pot învăța un copil mic să se obișnuiască cu utilizarea oliței mai repede.

Partea financiară este, de asemenea, un avantaj, deoarece acestea sunt mai ieftine. Deși criticii acestui model de scutece contracarează spunând că acest lucru este compensat de costul spălării scutecelor de mai multe ori.

Alegerea scutecelor depinde uneori de vârsta copilului. Mulți părinți folosesc mai întâi scutece de unică folosință și apoi trec la scutece refolosibile și invers. Confortul bebelușului este, de asemenea, crucial, iar scutecele trebuie întotdeauna adaptate la dimensiunea copilului respectiv. Este important să se simtă confortabil între picioarele bebelușului și în jurul acestora.

Scutecele au întotdeauna diagrame de mărime, iar greutatea este criteriul principal atunci când le cumpărați. Scutecele clasice au un indicator care indică gradul de umiditate al scutecului și dacă este timpul să îl schimbați. Benzile de prindere la nivelul taliei și în jurul coapselor previn scurgerile accidentale.

Puteți găsi o varietate de modele și mărci de scutece pe pagina Kidso.ro Articolele pentru copii de acolo sunt accesibile și de înaltă calitate.

Fotografii: pexels.com

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.