Scurtă istorie a parfumurilor pentru bărbați

Foto: Shutterstock

Parfumul are o istorie îndelungată, însă primele parfumuri pentru bărbați au fost create abia în prima jumătate a secolului 20. Până atunci, bărbații foloseau doar apa de colonie. lată ce alte informații interesante despre parfumurile pentru bărbați merită amintite.

  1. Primul parfum pentru bărbați a fost creat abia în 1934, de Ernest Daltroff, fondatorul brandului Caron. Parfumul se numea simplu Pour Un Homme (pentru bărbați) și avea note de lavandă, vanilie și cedru. Parfumul a avut succes și astfel Daltroff a creat o piață cu totul nouă. 
  2. Trei ani mai târziu, în 1937, compania Shulton Inc. lansa pe piață Old Spice, unul dintre cele mai cunoscute parfumuri pentru bărbați și astăzi.

 

  1. Parfumurile pentru bărbați au început să se bucure cu adevărat de succes după Primul Război Mondial. În Europa și America, multe companii care ofereau produse pentru bărbierit au început în această perioadă să producă parfumuri.

 

  1. În 1959, casa germană Mäurer & Wirtz, cunoscuta în mod special pentru apa de colonie, a lansat parfumul Tabac Original.

 

  1. În anii ‘60, cele mai cunoscute parfumuri pentru bărbați erau cele semnate Christian Dior. Acum încep, de fapt, să apară parfumurile de designer destinate bărbaților.

 

  1. În anii ‘70-’80 sunt lansate unele dintre cele mai celebre parfumuri pentru bărbați, create de Paco Rabanne, Ralph Lauren, Gucci, Calvin Klein și Georgio Armani.

 

  1. Secolul 21 vine cu o încercare de a moderniza parfumurile pentru bărbați.

Sunt lansate tot mai multe parfumuri noi, ca răspuns la cerințele consumeriste, multe dintre ele unisex.

  1. O tendință a ultimilor ani este și cea a parfumurilor naturale, create însă prin mijloace tehnologice avansate.

Sursa foto: Shutterstock.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.