Scumpiri uriașe pentru gazele naturale la bursă. Facturile românilor s-ar putea dubla

Facturile la gaze s-ar putea dubla în perioada următoare. Foto: Pixabay

Cum prețul gazelor naturale marfă a crescut pe bursa BRM de mai mult de 4 ori în ultimul an, specialiștii avertizează că scumpirile ce urmează vor fi, la rândul lor, spectaculoase.

Potrivit unei analize a Asociației Energia Inteligentă, citată de Hotnews, va aduce scumpiri la toate produsele de cel puțin 10-30%.

Prețul gazelor la bursă crește în continuare, iar până în 2022 este de așteptat să se atingă pragul de 200 de lei / MegaWatt oră.

Consumatorii casnici vor fi printre cei mai afectați. Toți cei care au trecut anul trecut în piața concurențială vor plăti facturi aproape duble la gazele naturale, creșterile fiind estimate între 75% și 105%.

Potrivit sursei citate, majoritatea contractelor din piața concurențială vor expira în această vară, iar consumatorii vor trebui să semneze noi înțelegeri.

Consumatorii trebuie să solicite de la furnizorul actual oferta de preț pentru noul an contractual, să l compare cu ofertele de preț din comparatorul ANRE și în situația în care identifică oferte mai bune să aleagă un alt furnizor, atrage atenția Asociația Energia Inteligentă.