Scrisori pe hârtie, aduse cu bicicleta. În era internetului, două fete au mizat inteligent pe trecut

livrez dragoste
Serviciul "Livrez dragoste" oferă scrisori pe hârtie, redactate cu o caligrafie deosebită. Foto: Pagina de Facebook Livrez Dragoste

În lumea mesajelor transmise electronic, două tinere din București au pus pe picioare o afacere prin intermediul căreia trimit epistole scrise de mână, ca pe vremea bunicilor. Serviciul este destinat tuturor celor care fie nu-şi găsesc cuvintele, fie vor să le facă o surpriză şi să îi impresioneze pe cei dragi, relatează adevarul.ro.

Afacerea, care se numește „Livrez dragoste“ și este descrisă drept un serviciu contemporan de scris şi de livrat scrisori caligrafice ca pe timpuri, a fost lansată de Cristina Dobrescu (28 de ani) şi de Loredana Munteanu (27 de ani) în martie 2015.

Loredana a avut ideea de a trimite scrisori redactate de mână încă din toamna anului 2013: se plimba cu bicicleta pe străzile Bucureştiului și şi-a imaginat cum ar fi să aibă coşuleţul de la bicicletă plin cu scrisori, pe care să le livreze la domiciliul unor persoane pe care să nu le cunoască.

Apoi, cele două fete au vrut să reaprindă dorinţa oamenilor de a-şi trimite scrisori pe hârtie.

„Inevitabil, cu toţii folosim internetul şi telefonul, însă, din când în când, recomandăm să surprindem oamenii frumoşi din viaţa noastră cu o astfel de surpriză. Ce-i drept, e un gest mărunt, dar care face diferenţa. Să ne imaginăm că un mesaj virtual sau un SMS se mai şterge, dar o scrisoare se păstrează cumva mai multă vreme“, a povestit Cristina Dobrescu pentru adevarul.ro.

livrez dragoste
Foto: Pagina de Facebook Livrez Dragoste
livrez dragoste
Fondatoarele afacerii „Livrez dragoste”. Foto: adevarul.ro

Cel care doreşte să trimită o scrisoare trebuie să intre pe site-ul tinerelor, livrezdragoste.ro, şi să le contacteze pentru a stabili mesajul scrisorii şi modul în care aceasta va fi trimisă.

„Se alege varianta de scrisoare: în plic reciclat cu sigiliu roşu sau în sticlă vintage cu hârtie de calc arsă pe margini. Se trimite textul virtual, adică povestea aşa cum este văzută de expeditor, se completează datele necesare livrării, se poate selecta opţional un buchet de flori, se transcrie într-o formă frumoasă şi, apoi, urmează partea de offline, adică cea de a expedia efectiv epistolele“, au explicat tinerele.

livrez dragoste
Foto: Pagina de Facebook Livrez Dragoste

Scrisoarea vine pe bicicletă

În cel mult trei zile, scrisoarea ajunge la destinatar. Modalitatea de livrare diferă în funcţie de locul în care este destinatarul. De exemplu, cei care locuiesc în Bucureşti primesc scrisoarea de la un „curier“ pe bicicletă, în timp ce românilor din alte colţuri ale ţării li se trimite printr-un curier obișnuit.

Până acum, tinerele au expediat aproximativ 10.000 de scrisori, atât solicitate de clienţii lor, cât şi epistole făcute special pentru evenimentele proprii pe care le-au organizat, cum a fost cel de la metrou (acum câteva luni, fetele au pus peste 200 de scrisori într-un metrou care circula gol dinspre Berceni spre Piaţa Unirii; în momentul în care călătorii s-au urcat în trenul subteran au găsit scrisori puse pe scaune).

livrez dragoste
Foto: Pagina de Facebook Livrez Dragoste

Cel mai tânăr client pe care l-au avut a fost o fetiţă în vârstă de 9 ani, care a vrut să-i trimită tatălui ei o scrisoare în care să-i spună cât de mult îl iubeşte. Cel mai în vârstă client de până acum a fost un bărbat de 68 de ani care a vrut să-i transmită gândurile sale nepotului său care începea un capitol important din viaţă: clasa întâi.

De când au lansat proiectul şi până în acest moment, fetele au luat parte la o mulţime de poveşti impresionante, pe care le-au scris cu multă pasiune. Spre exemplu, au fost cazuri în care au trimis scrisori de dragoste, iar în plic se ascundeau inele de logodnă, mai notează sursa citată.

Pentru a pune pe picioare proiectul „Livrez dragoste“, fetele au investit 1.500 de euro.

Preţul unei scrisori variază în funcţie de preferinţa expeditorului. O scrisoare trimisă în plic are prețul de 39 de lei, iar una trimisă în sticlă costă 79 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG iPad. Cele mai bune oferte de săptămâna aceasta
Colecția de toamnă de la Nike a apărut. Produsele, disponibile pe eMAG
Se caută șoferi în Anglia pe salarii la care visează managerii în România: 4.900 de euro
Locuri de muncă în vânzări, în Germania, Austria, Anglia. Salariile ajung la 3.400 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.