A apărut din nevoia de a avea o petrecere fără ca muzica să se întrerupă când schimbi discul sau răposatele casete, în anii 60. Nu este vorba de istoria școlii, ci a DJ-yingului. Școala s-a înființat în București în urmă cu patru ani și în cadrul ei se învață, printre altele, mixing și turntablism cu DJ Undoo, unul dintre cei mai apreciați de pe piața românească.

DJ Undoo îi învaţă pe cursanţi să folosească platanele, sau mai clasic spus pick-upurile, ca pe un instrument muzical. A prins microbul la 17 ani. La vremea aceea, singurul profesor era internetul. În 15 ani a ajuns printre cei mai cunoscuţi DJ, relatează Știrile TVR.

Ce caută DJ Undoo la un cursant: disciplină, ureche muzicală, şi mai ales, pasiune. Și cam toți absolvenții și actualii cursanți au microbul în sânge și mulți și trăiesc din asta, mixând în cluburi cunoscute din Capitală. Este și povestea lui DJ Ruky şi J the Funky Bear.

Georgiana Toia este cea care a pus bazele şcolii. S-a lăsat de cibernetică şi a început să caute un profesor care s-o înveţe saxofon. A găsit chiar mai mulţi profesori nonconformişti, specialişti în mai multe domenii şi împreună au format şcoala. La Artskul mai poți face și cursuri de sound design, filosofie, 3D, poezie, canto, trompetă, bass sau sampling audio.

Profesorii te ajută aici să-ți dezvolți abilități, nu-ți dau o diplomă. Dar cei care își și doresc acreditarea pe hârtie, o pot lua urmând un alt curs de DJ la Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală din cadrul Ministerului Culturii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase 20 de fotografii din lume, realizate cu telefonul mobil
Imagini uimitoare cu ghețarii pe cale de dispariție
Ghid. 13 reguli pentru a face cumpărături online în siguranță

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.