Școala românească, absurdă. Elevi „dați afară” din online pe motiv că nu au COVID și nu sunt carantinați

școala online
Foto: Captură Digi 24 / FotoRieth / pixabay.com

Unui elev de clasa a doua din Timișoara, pe care părinţii nu l-au mai trimis la şcoală pentru că avea viroză, i-a fost refuzat accesul la şcoala online pe motiv că ordinul comun după care funcţionează unităţile permite învăţarea la distanţă doar pentru elevii carantinaţi, izolați, care au COVID sau scutire medicală, relatează postul de televiziune Digi 24.

„Nu am dus copilul la școală prezentând simptome. În momentul de față copilul e acasă cu tratament de viroze. Ieri, copilul a intrat în online, a făcut școală online, azi dimineață la prima oră a fost scoasă de pe classroom de către școală pe motiv că cei cu viroză și răceli să își ia temele de la ceilalți colegi. Sunt absenți motivați, iar în online participă doar cei care au scutire medicală și recomandare de online doar cei carantinați și izolați. SMSul a fost trimis de către doamna învățătoare la îndrumarea doamnei director”, a povestit pentru sursa citată Raluca Ica.

O situație similară s-a petrecut în București.

„În cazul meu, a trebuit să stea acasă o perioadă pentru că a fost răcit. Am fost anunțată pe WhatsApp că copiii care nu au probleme de Covid nu pot participa la orele online”, a relatat Cristina Alecu.

Din acest motiv, copilul a lipsit câteva zile de la cursuri.

„Apoi s-a revenit cu un mesaj pe WhatsApp în care s-a spus că se pot face cursuri online și pentru elevii care lipsesc din alte motive decât cele legate de COVID”, a mai povestit mama elevului.

Ministerul Educației a anunțat pe 6 octombrie că, la acea dată, 12.978 de preșcolari și elevi erau confirmați cu COVID.

În ceea ce privește numărul angajaților din învățământ confirmați cu această boală, numărul lor ajunsese la 4.392 de persoane.

Datele privind școala online sunt următoarele:

Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 11.090;

Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 278.024;

Școli cu activitate integral online: 121.

Foto: Captură Digi 24 / FotoRieth / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.