Școala profesională din România care asigură un loc de muncă absolvenților

Foto: Şcoala Profesională Germană Kronstadt / Facebook

Şcoala Profesională Germană Kronstadt din Braşov, înființată în 2014, cu susținerea a 19 companii din regiune, oferă un loc de muncă sigur absolvenților la finalul studiilor.

După trei ani de pregătire preponderent practică, elevii ies de pe băncile şcolii cu competenţele necesare pentru a începe o carieră profesională, scrie Adevărul. Anul acesta au absolvit 211 elevi, toţi primind oferte de angajare.

Elevii primesc o bursă de 400 de lei pe lună în timpul studiilor și se pot specializa ca operatori pe maşini unelte cu comandă numerică, electromecanici, confecţioneri articole din piele, sculeri-matriţeri sau sudori.

România are nevoie de meseriași

Începând cu anul şcolar 2018-2019 Şcoala Profesională Kronstadt va începe un parteriat cu Colegiul Tehnic Energetic în vederea şcolarizării unui număr de 100 elevi cu profil electromecanic utilaje şi instalaţii industriale.

”Şcoala Profesională Kronstadt, un proiect lansat pentru prima dată în România la Braşov, este acum la a cincea promoţie de absolvenţi şi s-a dovedit un succes. Sunt elevi foarte buni, toţi au un loc de muncă în cadrul companiilor care i-au susţinut şi îşi pot continua studiile inclusiv la nivel universitar. Sper ca guvernul să preia acest exemplu de succes de învăţământ dual şi să îl extindă în cât mai multe judeţe, pentru că România are nevoie de oameni care să cunoască temeinic o meserie care se caută pe piaţa muncii”, a delarat primarul George Scripcaru pentru sursa citată.