Școală construită în doi ani, dărâmată din greșeală

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

Muncitorii de la o firmă de construcții au reușit să strice, într-o singură zi, o școală la care s-a construit mai bine de doi ani.

Potrivit Digi24, muncitorii au vrut să dărâme un zid al vechii școli din localitatea vasluiană Mircești, aflat la câțiva metri de noul imobil. Însă nu au luat în calcul și faptul că peretele s-ar putea prăbuși exact peste construcția abia terminată.

Școala a fost făcută de la zero și s-au investit în jur de 100.000 de euro. În momentul în care muncitorii au început demolarea vechii școli, clădirea nouă era gata, iar recepția trebuia să se facă la sfârșitul acestei luni.

Acum, școala are nevoie urgentă de reparații, întrucât geamurile au fost sparte, tabla de pe acoperiș a fost îndoită, iar de pe pereți au căzut bucăți mari de tencuială.

Edilul a declarat că firma de construcții va suporta reparațiile și le ia apărarea muncitorilor. „A constatat, a zis – Da, domnule, îmi asum răspunderea – azi a trimis o echipă și a măsurat. Asta-i, se poate întâmpla oricui”, a declarat primarul Călin Costică.

Directorul școlii spune că are promisiuni, de la primărie și constructor, că pe 15 septembrie școala va fi deschisă pentru elevi.

Timp de doi ani, cât au durat lucrările la noua școală, cei 35 de elevi au învățat într-un spațiu închiriat.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai bune oferte la laptopuri cu preț mediu de la eMag
Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Marea Britanie, Olanda. Salarii de peste 3.000 de euro
Locuri de muncă în Marea Britanie. Se caută personal pentru îngrijirea bătrânilor

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.