Schimbări importante în Vama Veche pentru weekend-uri: „Am decis să ținem locația închisă”

FOTO: Ninel Danila/Facebook
FOTO: Ninel Danila/Facebook

Primarul comunei Limanu, de care aparține stațiunea Vama Veche, a anunțat că beach-barurile cu program non-stop vor difuza doar muzică ambientală. Primarul Daniel Gheorghe Georgescu a spus că nu dorește ca autoritățile locale să fie acuzate că îngrădesc opțiunea oamenilor de a-și petrecere timpul liber, dară trăim o amenințare reală, iar agenții economici au fost receptivi la această propunere.

„Decizie unică pe litoralul românesc! Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării. Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- COV 19, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală. Este o decizie unică a agenţilor economici care activează în zonă. A fost o decizie unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!”, se trasmite printr-un comunicat de presă.

Primarul a spus că această decizie a fost luată pentru că Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată la sfârșit de săptămână, iar distanțarea socială nu s-a putut respecta întotdeauna.

Sunt și administratori de localuri care au decis să închidă la sfârșit de săptămână. Unul dintre ele este „Vis-a-Vis”, aflat la strada principală.

„Ținând cont de evoluția cazurilor noi de infectări și asocierea evoluției cu Vama Veche și locația Vis-a-Vis, am decis ca acest weekend să ținem locația închisă.

Vama Veche este foarte aglomerată în #weekend și suntem convinși ca nici un club nu poate asigura distanțarea socială ,mai ales locația noastră care este lângă strada principală, unde traficul este intens și imposibil de controlat.

Mulțumim publicului și clienților noștri care au apreciat pozitiv și într-un număr copleșitor de mare munca noastră, atmosfera și evenimentele pe care încercăm sa le oferim. Dorim însa, siguranța și sănătate tuturor turiștilor ce ajung pe litoral și nu dorim sub nici o formă să încurajam răspândirea virusului.

Subliniem faptul că este strict decizia noastră și sperăm ca aceasta, să fie un semnal către responsabilitate socială și pentru restul litoralului și ca acesta sa fie perceput corect!”, a anunțat administratorul Ninel Danila, pe Facebook.

FOTO: Ninel Danila/Facebook

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.