Schimbare majoră pe Facebook: Apare butonul de „dislike”

Mark Zuckerberg, fondatorul rețelei sociale, a anunțat că Facebook va avea, în viitorul apropiat, un buton de ”dislike”.

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri organizată la sediul Facebook din Menlo Park, în California, Zuckerberg (31 de ani) a spus că butonul va fi folositor utilizatorilor pentru a-și exprima sentimentele.

El a adăugat că Facebook este ”foarte aproape” să îl implementeze în teste, scrie BBC.

Botul de ”dislike” a fost cerut cu insistență de mulți utilizatori încă de la introducerea celebrului buton ”like” în 2009.

”Este o dorință veche a oamenilor. Probabil sute de persoane m-au întrebat despre acest lucru, iar astăzi este o zi specială pentru că pot să vă spun că lucrăm la el și suntem foarte aproape să începem testarea”, a explicat fondatorul Facebook.

Zuckerberg a adăugat că butonul de ”dislike” nu va fi un mecanism prin care utilizatorii vor ”vota împotriva” unor postări. În schimb, el va fi destinat postărilor ”triste”, unde oamenilor le vine greu să apese pe ”like”.

Experții în rețele sociale cred că oamenii nu se vor grăbi să folosească butonul de ”dislike”.

”Vor folosi butonul pentru a exprima emoții negative, cum ar fi frustrarea față de reclamele care le apar în news feed, însă nu cred că vor abuza de el pentru a-și apăra dezaprobarea față de fotografiile prietenilor cu copii, animale sau experimente culinare”, a explicat profesorul Andrea Forte, de la Drexel University, din Philadelphia, potrivit entertech.ro.

Voi ce credeți despre butonul de ”dislike”?

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: