Schemă de tratament pentru pacienții cu forme ușoare de COVID-19

Foto: Pixabay

Medicul Adina Alberts a postat pe Facebook o listă cu medicamente ce pot trata infecția cu coronavirus în forma ei ușoară.

Pe lângă tratamentul medicamentos pentru COVID-19, medicul pune accent și pe o alimentație bogată în quercitină, echinaceea, propolis sau extract de coază negru și cătină.

”Dragi colegi, medici de familie! Mă adresez dvs în mod special acum, pentru că pe umerii dvs va cădea, în curând, greul acestei pandemii! Trebuie să gestionaţi prin telefon mii de situaţii medicale. Trebuie să oferiţi explicaţii, să daţi reţete, să acordaţi atenţie şi grijă tuturor celor care din nefericire se vor infecta cu SARS-Cov2. Şi nu vor fi puţini!

Este multă muncă. Trebuie să aveţi disponibilitate pentru a spune mereu “prezent”. “Linia întăi” se muta încet, încet către dvs, în cabinetele şi pe telefoanele/ laptopurile dvs. Fac un apel la toleranţă şi înţelegere.

Ca de obicei, EU ÎNCERC SĂ AJUT! De aceea voi posta mai jos, schema clasică de tratament în cazul în care cetăţenii au neşansa de a fi testăţi pozitiv la SARS-Cov2”, a scris Adina Alberts pe Facebook.

Medicul a făcut și o recomandare pentru schemele de tratament pe care medicii ar putea să le recomande pacienților care suferă de forme ușoare ale COVID-19.

1. Azitromicina cp de 500 mg, 1cp/ zi, 5-7 zile.

2. Paracetamol cp de 500 mg, 1cp la 8 ore, în caz de febră sau dureri, 14 zile.

3. Aspenter, cp de 75 mg, 1 cp pe zi, 14 zile.

4. Medrol cp 4 mg, 1 cp /zi timp de 2 zile, apoi 2 cp/zi încă 2 zile, apoi câte 3 cp/zi până la 10 zile, la ora 10 dimineaţa.

5. Protecţie gastrică. Sunt multe variante. De exemplu: Omeran cp 20 mg, 1 cp la 12 ore, 14 zile.

6. Vitamine C 2 g/zi, 14 zile

7. Vitamina D 1000 UI/ zi, 14 zile.

8. Zinc cp 25 mg, 2 cp/zi, 14 zile.

9. Probiotice. Sunt multe variante. De exemplu: Linex forte cp 60 mg, 1-2 cp pe zi, 14 zile.

10. Antitusive. Sunt multe variante. De exemplu: BronhoKlir, 5 ml de 3 ori/zi, cât persistă tusea.

11. Septosol cu albastru de metilen pentru igiena orofaringiană, 1-3 cp/zi, 14 zile

12. DIETA HIPOSODATĂ cât timp durează administrarea preparatelor cortizonice. ( Medrol, Dexametazona)

Preparate de genul suplimentelor alimentare precum Quercitină, Echinaceea, Cătină, Extract de coacăz negru, Propolis, Coenzima Q10, etc, sunt binevenite în aceste vremuri. E bine să le aveţi în casă şi să vi le administraţi şi preventiv. Pe rând.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.