Scandal uriaș în Pro România, între Ponta și Tudose

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că parlamentarii din partidul pe care îl conduce nu vor fi prezenți astăzi, de la ora 14:00, la ședința în care se dă votul de învestitură pentru guvernul lui Ludovic Orban. Mai mult, acesta a anunțat că toți cei care participă vor fi dați afară din partid.

Însă e posibil să fie câțiva parlamentari de la Pro România care vor fi prezenți și vor vota guvernul. Potrivit lui Victor Ponta, de negocierile cu PNL s-ar fi ocupat fostul premier Mihai Tudose, care acum este europarlamentar.

„Dacă vă puneați întrebarea cine este „negociatorul” cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD și cu Ludovic Orban în Weekend să votăm cu PNL! Cel pentru care am muncit toți să ajungă la Parlamentul European – și care ne-a mințit în față pe toți că nu merge, doar candidează să ajute lista! Cel pentru care am cedat mandatul meu câștigat pe lista ProRomânia!

E bine că măcar separăm apele/dar este greșeala mea că am lăsat de la mine să treacă toate trădările și ticăloșiile la adresa noastră! Mergem mai departe – mai puțini dar fără vânzători!

Mihai Tudose a descoperit acum grija față de guvernare – tocmai el care a fugit de la Guvern de frica lui Dragnea și l-a lăsat pe Premierul Japoniei singur prin București! Și tocmai el care a zis că rămâne alături de noi să lupte în Parlamentul României și a plecat imediat la Bruxelles pentru 5 ani cu voturile noastre!

Este corect să nu votăm un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Băsescu în Decembrie 2009 – și care va genera un dezastru în 2020 exact cum a fost în 2010! Nu am votat Guvernul „Cioloș” si mi-am asumat toate riscurile – așa voi face și acum!

ProRomania trebuie să fie un proiect politic pe termen lung, cu adevărat modern și social democrat/nu voi lăsa ca această construcție să fie folosită că un vehicol de adus la Putere PNL și Ludovic Orban!

Chiar dacă acum ProRomânia este sub un atac total – vom rezista și vom fi mai buni și mai puternici!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Mihai Tudose i-a dat o replică lui Victor Ponta printr-o declarație făcută pentru G4media.ro.

„Nu am spus că România trebuie să aibă un guvern Orban, am spus că trebuie să aibă un guvern, din motive care țin de funcționarea țării. Nu am negociat nici cu Orban, nici cu Claudiu Manda, nici cu PSD sau PNL. Altcineva a negociat toată vara cu Viorica Dăncilă la vila Lac, cu PNL posturi la cameră”, a declarat Tudose pentru G4Media.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.