Scandal politic la Iași. Primarul cere alegeri anticipate

Mihai Chirica Sursa foto: Captură Youtube
Mihai Chirica Sursa foto: Captură Youtube

Reprezentanții PSD Iași au boicotat ședința Consiliului Local de vineri. Întâlnirea nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. Primarul Mihai Chirica, dat afară din PSD, după ce a avut mai multe dispute cu liderii social-democraților de la centru, a avertizat că s-ar putea ajunge la organizarea de alegeri anticipate pentru un nou consiliu local.

În total, 13 consilieri municipali PSD Iași nu au venit la ședința de consiliu. De asemenea, și un reprezentant al ALDE a lipsit de ședință, însă motivat. „Dacă următoarea ședință nu se ține, vom intra în alegeri anticipate pentru un nou consiliu. Mingea este în curtea PNL. De voi depinde dacă intrăm sau nu în anticipate. Putem arăta lumii ce înseamnă un stat democratic. Puteți decide dacă facem anticipate și învingem hidra”, a spus primarul Iașului, Mihai Chirica, potrivit Digi24.ro.

Însă consilierii din PNL i-au transmis lui Chirica faptul că este produsul PSD, chiar dacă acum pozează în disident. Filiala PSD Iași a trimis un comunicat de presă în care spune că primarul Iașului, fostul lor coleg de partid până în urmă cu câteva luni, „are doar un calendar personal”.

„PSD Iaşi consideră absolut inacceptabil comportamentul discreţionar, neprincipial şi care vizează exclusiv interesul personal al primarului Mihai Chirica. Prin toate acţiunile desfăşurate, primarul Iaşului dovedeşte că are doar un calendar personal, neţinând cont niciun moment de problemele ieşenilor şi de proiectele oraşului. Nu putem fi de acord cu modul de lucru al primarului Iaşului, care a intrat într-o logică a conflictului şi pare să se conducă dupa principiul <Iaşiul sunt eu>.

Total greşit. Sunt câteva luni de când consilierii PSD Iaşi solicită punerea pe ordinea de zi a şedintelor CL Iaşi a unor proiecte de interes major pentru comunitate: realizarea drumului secundar de acces spre Aeroportul Internaţional Iaşi, realizarea accesului rutier spre viitorul Spital Regional de Urgenţă şi finalizarea expertizei tehnice de evaluare a pagubelor la Spitalul Clinic „Dr.C.I. Parhon” pentru alocarea ulterioară de fonduri guvernamentale”, se arată în comunicatul PSD Iaşi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.