Scandal în hochei: Naționala de juniori a jucat cu stema Transilvaniei pe tricouri

Naționala U13 a României a folosit stema Transilvaniei. Foto: dantanasa.ro

Prezentă la un important turneu internațional în Canada, naționala Under 13 a României a evoluat într-un echipament care nu conține stema României, ci pe cea a Transilvaniei.

Naționala de hochei U13 participă la turneul ”Pee-Wee” din Quebec, Canada, unde sunt prezente zeci de naționale și echipe de juniori din lume.

Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei, spune că habar nu avea de acest lucru.

„Nu este reprezentativa României! Am aflat şi eu astăzi despre acest lucru. Mâine sunt în Bucureşti, am convocat Biroul Federal pentru a lua o hotărâre vizavi de tot ce s-a întâmplat. În orice caz, e clar că nu sunt trimişi de noi! Federaţia nu are nicio implicare, n-a cheltuit niciun leu, absolut nimic! Nici nu ştiam… Sunt o selecţionată din Braşov şi din Academia de la Miercurea Ciuc, din ce am aflat şi eu”, a declarat președintele Federației pentru ProSport.

„Acum aflu! Nu ştiam… Ce pot să vă spun este că nişte părinţi au strâns bani, au pus mână de la mână şi şi-au trimis copiii la competiţie, care înţeleg că e foarte valoroasă. Echipa, din ce am auzit, are rezultate bune, asta contează, până la urmă… (n.r. – „România” avea 4 victorii în primele 4 meciuri până duminică la prânz). Corona n-are nicio implicare, cu excepţia faptului că unii juniori sunt legitimaţi, într-adevăr, la noi”, a explicat și președintele clubului Corona Brașov, Emilian Cernica, pentru sursa citată.