Scade impozitul la jumătate pentru unele terenuri și clădiri. Cine plătește mai puțin?

locuri neștiute din bucurești cartier de blocuri drumul taberei
Foto: Andreea Dogar / GreatNews

Președintele Klaus Iohannis a promulgat forma modificată a Legii 227/2015 privind Codul fiscal, prin care impozitul pe unele clădiri și terenuri scade cu 50%.

De reducere vor beneficia clădirile și terenurile folosite în prestarea serviciilor turistice.

”Impozitul pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie”, se precizează în legea promulgată de Iohannis.

Legea prevede și că „impozitul pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie”, mai arată actul normativ.

Proiectul de lege a fost inițiat de senatorul PSD Eugen Dogariu și a fost aprobat de Senat și Camera Deputaților luna trecută.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.