Șase motive să alegi o imprimantă cu laser

Era digitală a creat servicii de stocare în cloud și numeroase alte modalități de vizualizare rapidă a documentelor în diferite tipuri de rețele, însă sunt numeroase situații în care avem nevoie de o imprimantă. De cele mai multe ori, cei care urmează să-și cumpere o imprimantă le analizează pe cele cu cerneală și cele cu laser.

Imprimantele cu laser au evoluat foarte repede în ultimii ani, iar odată cu acest progres tehnic au devenit mai accesibile ca preț. Iată câteva motive pentru care ar fi bine să alegeți un model de imprimantă cu laser.

În primul rând trebuie să știți că imprimantele cu laser sunt perfecte pentru a printa text și grafică la o calitate foarte bună. Spre deosebire, chiar și o imprimantă cu cerneală de ultimă generație nu reușește să se ridice la același nivel în ceea ce privește fidelitatea reproducerii.

În timp ce imprimantele de tip InkJet tipăresc cu cerneală, cele cu laser listează cu ajutorul unei pulberi care este topită și preluată pe hârtie.

În termeni tehnici, o rază luminoasă parcurge suprafața unui tambur receptor, zonele baleiate se încarcă electrostatic, atrag particulele de pe toner și apoi sunt transferate pe suportul de hârtie.

Imprimantele cu laser imprimă mult mai rapid un volum foarte mare decât cele pe cerneală. În comparație cu imprimantele pe cerneală, cele pe laser au și o capacitate mult mai mare de stocare a colilor de hârtie.

În ceea ce privește prețurile, cele de tip inkjet sunt mai ieftine decât imprimantele cu laser, însă nu ignorați cheltuielile pe care le faceți atunci când trebuie să schimbați cartușele. Un toner pentru o imprimantă laser, chiar dacă e mai scump decât un cartuș cu cerneală, printează de peste 10 ori mai mult.

Un alt avantaj al imprimantelor cu laser poate fi și faptul că sunt mai silențioase. Se pot folosi pe perioade lungi de timp, fără să fie deranjantă pentru cei din jur, mai ales în situația în care se lucrează.