Șase medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Matematică 2019

Foto: edu.ro

Delegația României s-a întors acasă cu șase medalii de la Olimpiada Internațională de Matematică 2019, care a avut loc în Anglia, la Bath.

Edis Memiș, elev la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, a obținut singura medalie de aur a României la cea de-a 60-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică. Rezultatul obținut la Bath îl clasează printre cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.

Sergiu-Ionuț Novac (Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj) și Sebastian-Mihai Șimon (Liceul Internațional de Informatică din București) au cucerit medalii de argint. Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) au fost recompensați cu medalii de bronz.

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București – leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara – deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România – observator și membru al Consiliului de Conducere OIM) și Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București – observator), anunță edu.ro.

Echipa României care a participat la concurs este una din cele mai „tinere” din istoria participării țării noastre, patru dintre olimpici fiind la prima prezență într-un concurs internațional de seniori de un asemenea nivel.

Olimpiada Internațională de Matematică a fost organizată pentru prima oară în 1959,la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, la Brașov.