Imaginea care a uimit internetul. Tu poți vedea șarpele din poză?

șarpele camuflat
Foto: Helen/ @SssnakeySci (Twitter)

O doctorandă în biologie din Statele Unite a publicat pe rețeaua de socializare Twitter imaginea de mai jos în care se află un șarpe extrem de greu de observat datorită camuflajului său perfect.

Imaginea a stârnit ample dezbateri pe rețeaua de socializare, unde a fost redistribuită de peste 5.000 de ori și a strâns peste 20.000 de aprecieri.

Provocarea lansată de doctorandă a fost preluată și de publicația britanică „The Telegraph”.

Helen a scris că șarpele fotografiat în mijlocul frunzelor maronii este un șarpe veninos din specia Agkistrodon contortrix, care face parte din familia șerpilor cu clopoței. Astfel de șerpi sunt foarte comuni în America de Nord și sunt reponsabili de numeroase dintre mușcăturile suferite de oameni.

Din fericire însă, deși sunt veninoși, mușcăturile acestor șerpi nu sunt decât în cazuri foarte rare fatale.

Voi reușiți să vedeți șarpele din imagine?

Dacă nu ați reușit, aveți aici „rezolvarea” oferită de specialistă.

Dacă v-a plăcut această provocare și vreți să rezolvați și alte teste, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.