Sărbători petrecute în tren, în beznă și frig. 100 de oameni blocați în câmp

tren blocat în câmp
Foto: Captură Digi24

Peste 100 de pasageri au rămas blocați în tren, în întuneric și frig, în data de 24 decembrie, din cauza unei căderi de tensiune, relatează Digi24.

Trenul Inter Regio 1766, care se deplasa de la Timișoara la Iași, a stat aproape patru ore în staţia Bârzava. Peste o sută de călători au fost blocaţi în câmp, iar trenul în care se aflau nu avea nici căldură sau lumină.

Garnitura a ajuns la Iaşi cu o întârziere de aproape 5 ore.

Oamenii au mâncat la lumina telefonului mobil și au îngheţat de frig, fiind nevoiți să se îmbrace și cu hainele pe care le aveau în bagaje.

„În Ajun când trebuia să ajungem și noi unde am pornit, să petrecem alături cu familia, să fim alături de cei dragi, stăm în tren în beznă în întuneric și frig, pentru că așa sunt condițiile în România și nimeni nu se interesează”, a povestit un călător pentru postul de televiziune.

„Frig, întuneric, nu ne spune nimeni nimic, trebuie să ajungem și noi fiecare unde a pornit”, a comentat altcineva.

Alte zece persoane au rămas blocate în două trenuri din localitatea arădeană Ghioroc din cauza unor probleme la cablurile electrice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.