Șapte modalități prin care economisești timp și bani la cumpărături 

Foto: Shutterstock

Varietatea preparatelor din magazine și modalitatea excelentă prin care sunt prezentate produsele cu ajutorul ofertelelor sunt printre principalele motive pentru care pierdem atât de mult timp și bani la cumpărături.

Potrivit studiilor, petrecem aproximativ trei ore pe săptămână în supermarketuri, timp pe care l-am putea folosi pentru lucrurile pe care le iubim cu adevărat, precum plimbări cu copiii sau o ieșire la cină cu persoana iubită.

 

Dar cum ne putem organiza eficient astfel încât să limităm perioada pe care o stăm în magazin și să cumpărăm și tot ceea ce ne este necesar? Și cum putem economisi bani? Mai jos, am pregătit un scurt ghid care te va ajuta să-ți organizezi mai bine cumpărăturile. 

 

Nu merge la cumpărături când îți este foame

Atunci când îți este foame, există posibilitatea să faci achiziții impulsive care fie costă mai mult, fie nu sunt nutritive. De asemenea, atunci când încă nu ai luat masa și mergi la magazin, vei cumpăra mai multe produse alimentare decât îți sunt necesare și astfel există șansa ca o mare parte dintre acestea să ajungă la gunoi.

Scanează singur produsele

Mulți retaileri au implementat case de marcat inteligente unde îți poți scana şi plăti singur produsele achiziţionate. Astfel, după ce ai realizat cumpărăturile, nu mai aștepta la cozile magazinului și devino, pentru scurt timp, un experimentat casier. Cu ajutorul unui scaner cod, vei putea să-ți faci singur bonul pe care să-l achiți cu cardul și nu vei mai pierde timp prețios așteptând să se elibereze o casă.

Creează o listă cu produsele necesare

Este esențial să realizezi o listă de cumpărături și să o respecți. Planifică totul în avans și creează un meniu cu mesele săptămânii. Cu un plan exact al preparatelor pe care le vei găti, îți va fi extrem de ușor să cumperi doar ceea ce îți este necesar.

Organizează lista în funcție de raioane 

Un alt truc care poate salva timp important este organizarea listei de cumpărături în funcție de aspectul magazinului. Acest lucru va reduce cu mult numărul de treceri pe care îl vei realiza între raioane. Dacă supermarketul are la intrare pâine și produse de patiserie, atunci începe lista cu acestea. Vei vedea că totul va decurge mult mai rapid.

Cumpără produse vrac

Multe magazine au opțiunea de vrac pentru o serie de alimente necesare, cum ar fi fasolea, fructele uscate, nucile, cerealele sau alte asemenea. Nu doar că poți lua atât cât îți este necesar, dar vei economisi și sume importante de bani, de obicei acestea fiind la un preț mult mai bun decât cele deja ambalate.

Fă stocuri cu produsele la ofertă

Ofertele sunt extraordinare atunci când le folosim cu inteligență. Observă care sunt alimentele la prețuri reduse și, dacă printre ele se numără produse neperisabile, atunci poți realiza un mic stoc în cămara sau congelatorul tău. Poți cumpăra orez, cereale, sos de roșii, unt de arahide, fructe și legume congelate, fasole uscată, toate acestea având capacitatea să reziste un timp îndelungat. Astfel, vei economisi sume considerabile de bani.

Mergi singur la cumpărături

Pregătește o listă și stabiliți care membru al familiei merge să aprovizioneze casa. Cu cât vei implementa mai des această strategie, vei observa că economisești atât timp, cât și bani.

 

Mai mult, încearcă să faci un plan de cumpărături în funcție de prețurile magazinelor. Majoritatea au revistă proprie cu ofertele săptămânii, așadar poți căuta lucrurile care îți sunt necesare și să le achiziționezi la un preț mult mai bun decât de obicei.

 

Sursă foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.