Un miliardar cere ca oamenii să meargă la serviciu doar trei zile pe săptămână

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Carlos Slim, crede că o soluție pentru o viață mai bună a oamenilor ar fi reducere săptămânei de lucru la trei zile. Astfel, crede Slim, țările nu se vor mai confrunta cu probleme ale pensionării timpurii, care detabilizează economia, iar calitatea vieții și patru zile libere pe săptămână vor stimula numeroase activități economice. Printre altele, acesta crede că va crește turismul, industria de divertisment, sportul, cultura și educația.

„Săptămânile de lucru mai scurte reprezintă o soluţie pentru transformarea civilizaţiei. Istoric, cu cât tehnologia avansează mai mult, cu cât sunt mai multe progrese, cu atât oamenii muncesc mai puţin. Acum se întâmplă că oamenii trăiesc mai mult, au o sănătate mai bună, fără necesitatea efortului fizic.

Această civilizaţie necesită mai multe cunoştinţe, mai multă experienţă, mai puţin efort fizic. Productivitatea a crescut exponenţial, chiar dacă unii economişti neagă acest lucru.

Şi vedem că din această cauza şomajul este o problema în multe ţări, mai ales în Europa. Este important că oamenii să nu mai iasă la pensie la 50, 60 sau 65 de ani. Cred că ar trebui să se pensioneze mai târziu, dat fiind că au mai multe cunoştinţe şi mai multă experienţă.

Iar eu cred că trebuie să lucreze trei zile pe săptămâna, pentru a crea spaţiu şi altora”, a declarat președintele de onoare al companiei America Movil, magnatul mexican Carlos Slim, citat de Bloomberg.

În Europa se testează ziua de lucru de șase ore. Mai multe companii din Suedia au decis să facă acest experiment, iar concluzia este că prin această metodă s-a reușit creșterea productivității, iar angajații să fie mai fericiți.

Unul dintre cele mai importante proteste pentru schimbarea programului de lucru a fost în anul 1872, atunci când circa 100 de mii de lucrători din New York, cei mai mulți din industria construcțiilor, au cerut reducerea timpului de lucru la 8 ore, fără micșorarea salariului.

George Edmonston, fondatorul Uniunii Dulgherilor și Tâmplarilor a inițiat introducerea unei rezoluții care stipula ca „8 ore să constituie ziua legală de muncă de la, și după 1 mai 1886”. Cu timpul, această rezoluție ar fi devenit un model în aproape toată lumea.

O super-companie germană caută șoferi. Firma e renumită pentru modul în care tratează angajații

https://greatnews.ro/locul-unde-oamenii-traiesc-sub-pamant/