Ce sancțiuni a primit România TV după ce a relatat că protestatarii au primit bani pentru câini

românia tv sancțiuni cna
Foto: Captură România TV / Max, câinele erou (Facebook)

Posturile de televiziune România TV și Antena 3 au primit câte 50.000 de lei amendă pentru felul în care au relatat protestele din București din seara zilei de 22 ianuarie, anunță CNA într-un comunicat de presă remis GreatNews.

CNA a decis să sancționeze și B1 TV și Realitatea TV cu somație publică, tot pentru modul în care au prezentat evenimentele din 22 ianuarie.

În timpul protestelor Piața Victoriei din București, prezentatoarea România TV a anunțat pe post că manifestanții au primit bani nu doar pentru prezența lor și a copiilor, ci și pentru că și-au adus câinii cu ei la protest.

„Există informații care zic că s-ar fi plătit 100 de lei de participant, copiii, tinerii, ceva mai puțin, 50 de lei și pentru câini, 30 de lei. Sunt informații care apar de acolo”, a spus prezentatoarea.

Ulterior, afirmațiile jurnaliștilor de la România TV au fost amplu ironizate de internauți pe rețelele de socializare, aceștia postând numeroase poze cu animale pe Facebook, inclusiv cu pisici nemulțumite că au fost discriminate și că ele nu au primit bani.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.