Salteaua memory foam: De ce atât de multe persoane o preferă?

Fără îndoială, saltelele memory foam sunt cele mai populare saltele de pe piață, iar motivele sunt multiple. Pentru a afla care sunt acestea, am apelat la specialiștii din cadrul magazinului online EXPERT-SALTELE.ro pentru a afla mai multe detalii.

Spuma cu memorie utilizată ca și saltea este apreciată pentru abilitatea ei de a se plia pe conturul corpului. Se mulează pe corp și revine la forma inițială îndată ce presiunea nu mai este aplicată pe ea. Această flexibilitate o face extrem de apreciată în rândul cumpărătorilor.

Spre deosebire de alte saltele ce revin la forma inițială extrem de repede, la saltelele memory foam durează câteva secunde până acestea revin la forma inițială, deoarece elasticitatea ei este una deosebită. Practic, atunci când pe saltea este aplicată atât presiune din partea corpului cât și căldură, aceasta are capacitatea de a recunoaște forma corpului și de a o copia, putând oferi beneficii deosebite celor ce suferă de dureri musculare, reduce presiunea punctuală aplicată corpului, iar coloana vertebrală se așează într-o poziție neutră.

Avantaje

Saltelele memory foam au fost create special pentru a absorbi presiunea, acestea preluând forma corpului și distribuind greutatea lui pe întreaga suprafață. Aceste saltele nu rezistă în mod activ corpului, ci se pliază pe curburi, ceea ce oferă utilizatorului un confort deosebit.

Faptul că aceste saltele distribuie greutatea corpului în mod egal, salteaua memory foam oferă și un suport deosebit alinierii naturale a corpului. Alte tipuri de saltele vor concentra presiunea în cele mai grele părți ale corpului, ceea ce poate duce la o aliniere greșită a șoldurilor și coloanei.

Un alt aport semnificativ adus de această saltea este limitarea transferului de mișcare. Materialele din care sunt create aceste saltele absorb extrem de bine mișcarea, ceea ce înseamnă că dacă unul din parteneri se mișcă mult în perioada somnului, celălalt nu va fi deranjat.

Aceste saltele se pliază excelent și pentru persoanele ce suferă de alergii. Saltelele memeory foam sunt anti-bacteriene și împiedică formarea acarienilor.

Fiind atât de populare, veți avea de unde alege, varietatea acestora fiind una extrem de mare. Prețurile nu sunt cu mult mai ridicate comparativ cu saltelele cu arcuri, care sunt cele mai ieftine, dar dacă doriți o saltea care să ofere un somn cât mai odihnitor, ar trebui să vă îndreptați privirea către saltelele din categoria medium și high end.

Dezavantaje

Evident, acestea nu sunt saltele perfecte. Pe lângă avantaje, sunt și dezavantaje pe care trebuie să le luați în considerare, cum ar fi temperatura. Saltelele memory foam sunt recunoscute pentru faptul că rețin temperatura. Acestea nu permit o circulație a aerului deosebită, iar asta se va face simțită mai ales vara. Faptul că reține căldura va duce și la o transpirație mai accentuată a corpului.

La început pot fi ușor mirositoare, deși mirosul dispare în câteva zile. Persoanele ce au un simț al mirosului mai dezvoltat au acuzat dureri de cap și alte probleme respiratorii. Totuși, cercetările realizate nu au găsit dovezi care să sugereze că aceste saltele pot cauza probleme de sănătate pe termen lung.

Saltelele ce utilizează spumă cu memorie de o calitate mai slabă, au o perioadă de utilizare foarte scăzută, de sub cinci ani, de aceea este important să ne orientăm către saltelele ce nu au prețurile cele mai mici.

Un alt potențial dezavantaj este faptul că aceste saltele nu permit o mișcare foarte lejeră, astfel încât, unele persoane se pot simți “prizoniere”, în astfel de cazuri regăsindu-se mai des persoanele ce au o greutate a corpului mai ridicată.

Acestea sunt câteva dintre avantajele și dezavantajele saltelelor memory foam. Dacă achiziționați o astfel de saltea, priviți-o ca pe o investiție pe termen mediu și lung, pentru că o saltea de calitate poate oferi până la opt – zeci ani de utilizare.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.