Salariile noului Guvern. Mulți miniștri câștigă mai puțin decât la locurile lor de muncă

Guvernul condus de Dacian Cioloș
Guvernul condus de Dacian Cioloș

Pentru mulți politicieni români este important salariul pe care îl primesc de la stat, chiar dacă îl completează cu fel de fel de venituri necurate, însă noul guvern, format din tehnocrați, pare să iasă în pierdere.

Majoritatea miniștrilor din cabinetul condus de Dacian Cioloș au renunțat la posturi foarte bine plătite pentru a conduce România.

De exemplu, Costin Borc, care a fost uns de curând ca ministru al Economiei. Potrivit Adevărul, Borc (50 de ani) avea un salariu de 135.000 de lei pe lună în cadrul unei mari companii producătoare de ciment care oprează în România.

Ca ministru, el va câștiga 13.500 de lei, cu 90% mai puțin decât în mediul privat.

Nici premierul Dacian Cioloș nu a luat o decizie inspirată din punct de vedere financiar când a acceptat să fie premier.

În cadrul Comisiei Europene, unde era consilier al președintelui organizației, Cioloș câștiga 66.600 de lei. La Palatul Victoria, el va încasa, în fiecare lună, câte 15.100 de lei.

Situația este similară și pentru alți miniștri, care au renunțat la posturi foarte bine plătite în Comisia Europeană.

Anca Paliu, ministrul Finanțelor, avea un salariu de 53.100 de lei, ca expert economic în cadrul CE, iar acum câștigă, asemenea celorlalți miniștrii, doar 13.365 de lei.

Cristina Palmer, ministrul Mediului, era șef de unitate în Comisia Europeană și avea un salariu de trei ori mai mare decât cel pe care îl primește acum, în timp ce Mihnea Motoc, noul ministru al Apărării, era mai bine plătit ca ambasador al României în Marea Britanie: 17.100 de lei.

Recomandările editorilor GreatNews: