Salarii în Poliție majorate de la 1 februarie

poliția DNA achiziții
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Ministerul Administrației și Internelor anunță că vor fi majorate mai multe salarii în Poliție începând cu 1 februarie. Este vorba despre un ordin al ministrului „pentru aprobarea Normelor metodologice privind salarizarea și alte drepturi ale personalului militar, polițiștilor și personalului civil din MAI, care asigură punerea în aplicare, la nivelul MAI, a prevederilor Legii-cadru nr. 153 din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

Potrivit unui comunicat de presă MAI, este vorba despre creșterea a 25.000 de salarii în Poliție. „Ordinul prevede acordarea sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică pentru mai multe categorii de poliţişti decât până în prezent.

În aceste condiţii, peste 3.000 de poliţişti primesc acest drept pentru prima dată, în condiţiile legislaţiei în vigoare: poliţiştii de la acţiuni speciale, criminaliştii şi cei care îndeplinesc atribuţii specifice de cercetare la faţa locului, în domeniul pirotehnic sau prin utilizarea câinilor de serviciu. Totodată, peste 25.000 de poliţişti vor beneficia de acest spor majorat de la 5 la 10%”, anunţă Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Salarii în Poliție. MAI spune că vor crește veniturile cu 5%

Procentul sporului pentru risc și solicitare neuropsihică se stabilește anual în limita fondurilor bugetare. De exemplu, pentru anul acesta valoarea sporului va fi cuprinsă între 5 și 20%. Vor mai fi creșteri de salarii în Poliție și pentru cei care fac pază și supraveghere. Este vorba despre o indemnizație care reprezintă 5% din salariu.

Ministerul de Interne mai anunță și că, în continuare, se va face plata majorării de 75% pentru orele lucrate în weekend-uri sau de sărbători legale, menținându-se și toate celelalte sporuri, indemnizații și drepturi de echipament și hrană.

„Venitul salarial net al personalului MAI (127.000 de angajați) nu va scădea în 2018, ci va crește cu până la 4-5% începând cu luna ianuarie 2018, pentru angajații care își desfășoară activitatea în aceleași condiții de muncă”, mai transmit reprezentanții Ministerului.

Există și o veste tristă. Vor fi salarii în Poliție care vor scădea. Mai exact, dintre cei peste 80.000 de polițiști, din Poliția Română și din Poliția de Frontieră Română, pentru aproximativ 8.000, din ianuarie 2018 a încetat aplicarea unei majorări salariale care a funcționat, conform legii, numai pentru 6 luni din anul trecut.