Saci pentru aspiratoare. Trei avantaje importante ale folosirii acestora

Saci pentru aspirator. O alegere bună dacă sunteți o persoană alergică (Foto: philips.ro)
Saci pentru aspirator. O alegere bună dacă sunteți o persoană alergică (Foto: philips.ro)

Sacii pentru aspiratoare sunt foarte igienici. Murdăria ajunge într-un sac închis, care poate fi îndepărtat în siguranță, prevenind, printre altele, declanșarea alergiilor.

Aspiratorul a fost inventat în 1901 de un inginer britanic. Primele aspiratoare electrice cu saci erau mașinării simple, dotate cu o perie și un capăt de aspirare în față, un motor în mijloc și un sac în spate.

Când porneai aspiratorul, motorul intra în funcțiune, trăgând în sac aerul și praful. Principiul nu s-a schimbat prea mult până în ziua de azi.

Dacă sunteți în căutarea unui aspirator de calitate sau pur și simplu doriți să schimbați sacii pentru aspirator, aici găsiți câteva soluții excelente.

Există saci pentru aspiratoare de unică folosință, care vin la pachet cu microfiltre AFS și filtre de protecție pentru motor.

O alegere bună sunt și sacii pentru aspiratoare cu o capacitate mai mare, de 5 litri, de exemplu, care au o durata de viață destul de lungă. Există versiuni și cu absorbant de mirosuri, ideale în special pentru persoanele care au animale de companie.

De asemenea, puteți opta pentru un sac pentru aspirator din hârtie. Aceste modele au sisteme de închidere igienice.

Iată câteva informații interesante despre aspiratoare:

  • Curățarea este făcută, în principal, de sistemul de perii al aspiratorului.
  • Circulația aerului ajută atât la strângerea murdăriei, cât și la răcirea motorului.
  • Majoritatea aspiratoarelor moderne au filtre în fața motorului, în aerisiri și în compartimentul motorului. Aceste filtre necesită înlocuiri periodice.
  • Filtrele murdare pot îngreuna circulația aerului și pot provoca stricarea motorului.
  • Filtrele murdare pot contribui la eliberarea prafului în cameră.
  • Sacii pentru aspiratoare au o capacitate mai mare decât containerele de plastic ale unor aparate. Mai mult, majoritatea sacilor vin cu filtre care sunt foarte ușor de înlocuit.

Saci pentru aspiratoare. Trei Avantaje:

1.  Prin folosirea unui sac igienic nu veți fi nevoiți să înlocuiți atât de des filtrele aparatului, cum se întâmplă la modelele fără sac.

2. Sacii pentru aspirator sunt recomandați persoanelor care suferă de alergii. Filtrele HEPA folosite de majoritatea aspiratoarelor cu sac sunt cele mai eficiente. Sunt recomandate tururor persoanelor, având capacitatea de a captura 99,97% din particulele mai mari de 0,3 microni. Mai mult, aceste filtre îndepărtează praful și polenul din aer.

3. În ultimul rând, sacii pentru aspiratoare fac aparatul mai ușor de întreținut. Sacii pot ține și 5 litri de murdărie, astfel că nu trebuie înlocuiți foarte des.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.