S-au vândut farmaciile Sensiblu. Cine este noul proprietar

joburi sensiblu locuri de muncă farmacii sensiblu angajări sensiblu angajări farmacii cernavodă
Foto: lotus-center.ro

Lanțurile de farmacii Sensiblu şi Punkt au fost cumpărate de către Dr. Max, cea mai mare reţea de farmacii din Europa Centrală, şi totodată una dintre primele 4 lanţuri de farmacii din Europa, relatează adevarul.ro.

Penta Investment, proprietarul Dr. Max, a anunţat că va fi noul proprietar al grupului A&D Pharma, care deţine reţelele Sensiblu şi Punkt.

Grupul A&D Pharma deține și distribuitorul Mediplus în Romania şi A&D Pharma Marketing & Sales – una dintre cele mai mari platforme de marketing şi vânzări farmaceutice din Europa Centrală şi de Est.

„Achiziţionarea grupului va reprezenta un impuls semnificativ pentru Dr. Max, o companie care îşi desfăşoară activitatea şi pe pieţele cehă, slovacă, poloneză, sârbă şi italiană. Tranzacţia este încă supusă aprobării de către autoritatea antimonopol, iar valoarea sa nu va fi dezvăluită”, a transmis Penta.

Dr. Max operează deja 31 de farmacii în România în urma preluării farmaciilor Arta în luna iunie 2017.

Cu un număr total de 631 farmacii și peste 4.500 de angajaţi, Dr. Max va deveni cel mai mare lanț de farmacii de pe piaţa farmaceutică din România.

„Prin achiziția companiei A&D Pharma, Dr. Max continuă să-şi consolideze prezenţa în Europa Centrală şi îşi extinde în mod clar poziţia de lider ca furnizor de servicii medicale Omnichannel în Europa”, a declarat Leonardo Ferrandino, CEO Dr. Max, într-un comunicat de presă.

„Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că pacienţii noştri au încredere deplină în noi. Am obţinut poziţia de lider de piaţă pentru farmaciile noastre, în special în Cehia, Slovacia şi Polonia, în principal oferind servicii de înaltă calitate, produse de calitate superioară şi acces uşor. Compania noastră foloseşte personal profesional de top pentru a ne servi pacienţii şi a se strădui să îndeplinească nevoile lor”, a mai spus Leonardo Ferrandino.

Dr. Max operează peste 1.300 de farmacii în Europa Centrală şi de Est, cu un total de vânzări de 1,25 miliarde de euro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.