S-au închis școlile din 6 județe din cauza vremii

FOTO: noah210/Pixabay.com
FOTO: noah210/Pixabay.com

Ministerul Educației a anunțat că au fost suspendate cursurile școlilor din 6 județe din cauza condițiilor meteorologice. Este vorba despre școlile și grădinițele din Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Tulcea și Vrancea.

De asemenea, în unele județe sunt închise școli în mai multe localități. La Giurgiu, în următoarele unități de învățământ nu se învață: Letca Nouă, Malu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stanesti, Toporu, Frasinu, Mihai Bravu, Ghimpati, Bulbucata, Bucsani, Calugareni, Daia, Frățești, Comana, Gogoșari, Greaca, Hotarele, Iepuresti, Izvoarele.

Sunt suspendate cursurile și în unele localități din Constanța: Târgușor, Dumbrăveni, Pantelimon, Cerchezu, Mihai Viteazu, Topalu, Hârșova, Bărăganu, Independența, Crucea, Ion Corvin, Comana, Grădina, Adamclisi, Fântânele, Lipnita, Rasova, Deleni, Horia, Seimeni, Mereni, Ghindărești, Tortoman, Silistea, Ciobanu.

Nu se învață nici la Școala Gimnazială „Geo Bogza” din localitatea harghiteană Bălan și nici la Liceul „Liviu Rebreanu” din același județ.

Vremea a făcut probleme în mai multe locuri din țară. Circulaţia rutieră a fost închisă pe Autostrada Bucureşti – Constanţa din cauza vremii nefavorabile, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Având în vedere fenomenele meteorologice deosebite din zonele aflate sub Cod roşu de vreme rea, s-a luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pe A2, între Bucureşti şi Constanţa, începând cu ora 23:15. Atenţionăm că în zonele aflate sub Cod roşu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule”, a avertizat CNAIR, într-un comunicat.

Pe DN1A, pe sensul Vălenii de Munte – Săcele, pe o distanță de aproximativ 10 kilometri, sute de copaci au căzut. În Prahova, un șofer de camion a fost surprins, în timp ce mergea, de un brad prăbușit peste cabină. Din fericire, bărbatul nu a fost rănit.

Mai multe localități din Constanța, Ialomița și Brăila au rămas fără energie electrică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.