S-a stins o stea. A murit faimosul portar Ion Voinescu

Ion Voinescu (1929 - 2018). Foto: Captură Youtube
Ion Voinescu (1929 - 2018). Foto: Captură Youtube

Fostul mare portar al Stelei, Ion Voinescu, a încetat din viață la vârsta de 88 de ani.

Legendarul goalkeeper al ”roș-albaștrilor” făcuse un atac cerebral în urmă cu două săptămâni, fiind transportat la spitalul Elias. Inima fostului internațional român a încetat să bată azi-noapte, el fiind ținut în viață de aparate.

Ion ”Țop” Voinescu a apărat poarta naționalei României în 20 de partide. El a făcut carieră la Steaua, după ce a debutat în fotbalul mare la Metalul București. A petrecut ani buni și ca antrenor la Steaua, unde a lucrat cu echipele de copii, juniori și seniori.

Ion Voinescu a fost omul care a pregătit generații întregi de portari ai Stelei, printre care Helmuth Duckadam, Vasile Iordache, Dumitru Stângaciu sau Daniel Gherasim.

A câștigat 6 titluri și 5 cupe ale României cu Steaua. Pentru naționala țării a evoluat la Jocurile Olimpice de la Helsinki în 1952. Mai mult, Ion ”Țop” Voinescu a fost primul sportiv român decorat cu ”Ordinul Muncii”, în 1951.

Maestru emerit al sportului românesc, fostul portar al Stelei a antrenat echipe precum ASA Târgu Mureș și Ceahlăul Piatra Neamț.

S-a retras complet din fotbal la sfârșitul anilor ’80.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.