S-a redeschis Transfăgărășanul. Parcările de la Bâlea Lac sunt, însă, tot sub zăpadă

FOTO: Andrei Stroe/Wikimedia Commons
FOTO: Andrei Stroe/Wikimedia Commons

Traficul rutier pe cea mai spectaculoasă șosea din România, Transfăgărășanul, a fost reluat începând cu weekendul trecut, pentru toate categoriile de vehicule.

Dacă Transalpina, cel mai înalt drum din țară, este deschisă deja de o lună de zile, Transfăgărășanul a fost curățat mai greu de nămeți, zăpada fiind încă prezentă pe marginea drumului ce traversează Carpații.

Drumarii au avertizat că au fost văzuți mulți urși în apropierea asfaltului, avertizându-i pe șoferi să nu se apropie de aceștia.

Parcările sunt o altă problemă a Transfăgărășanului, mai ales că la Bâlea Lac, ambele parcări private sunt încă sub zăpadă.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariţia de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea. De asemenea, atenţionăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile şi îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora”, a transmis CNAIR.