Un avion cu peste 100 de oameni la bord s-a prăbușit într-o zonă rezidențială

avion prăbușit pakistan

Foto: Captură YouTube

Un avion al Pakistan International Airlines, compania aeriană de stat a acestei țări, ce avea 107 de oameni la bord, s-a prăbușit vineri, 22 mai, anunță BBC.

Aeronava, în care se aflau 99 de pasageri și 8 membri ai echipajului, zbura de la Lahore la Aeroportul Internațional Jinnah din orașul Karachi.

După cum rezultă din imaginile publicate pe rețelele de socializare, avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Karachi aflată la 3,2 kilometri de aeroport. Mai multe locuințe au fost lovite de fragmente din aeronavă.

„Avionul s-a prăbușit în Karachi. Încercăm să confirmăm numărul pasagerilor, dar din datele inițiale știm că erau 99 de pasageri și 8 membri ai echipajului”, a declarat Abdul Sattar Khokhar, purtător de cuvânt al autorității aviatice din Pakistan.

Avionul s-a prăbușit doar la câteva ore după ce în Pakistan fuseseră reluate zborurile comerciale.

Alte 3 accidente de avion grave în ultimii 10 ani

Acesta nu este singurul accident aviatic din istoria recentă a țării. În 2010, o aeronavă operată de compania privată Airblue s-a prăbușit lângă capitala Islamabad. Toți cei 152 de oameni aflați la bord au murit. Acesta a fost cel mai grav dezastru aviatic din istoria Pakistanului.

În 2012, un Boeing 737-200 operat de compania Bhoja Air din Pakistan s-a prăbușit în timpul unei furtuni. Toți cei 121 de pasageri și cei 6 membri ai echipajului au murit.

Iar în 2016, un avion al companiei de stat Pakistan International Airlines a luat foc în timpul unui zbor din nordul țării spre Islamabad. 47 de oameni au murit.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version