Un avion cu peste 100 de oameni la bord s-a prăbușit într-o zonă rezidențială

avion prăbușit pakistan
Foto: Captură YouTube

Un avion al Pakistan International Airlines, compania aeriană de stat a acestei țări, ce avea 107 de oameni la bord, s-a prăbușit vineri, 22 mai, anunță BBC.

Aeronava, în care se aflau 99 de pasageri și 8 membri ai echipajului, zbura de la Lahore la Aeroportul Internațional Jinnah din orașul Karachi.

După cum rezultă din imaginile publicate pe rețelele de socializare, avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Karachi aflată la 3,2 kilometri de aeroport. Mai multe locuințe au fost lovite de fragmente din aeronavă.

„Avionul s-a prăbușit în Karachi. Încercăm să confirmăm numărul pasagerilor, dar din datele inițiale știm că erau 99 de pasageri și 8 membri ai echipajului”, a declarat Abdul Sattar Khokhar, purtător de cuvânt al autorității aviatice din Pakistan.

Avionul s-a prăbușit doar la câteva ore după ce în Pakistan fuseseră reluate zborurile comerciale.

Alte 3 accidente de avion grave în ultimii 10 ani

Acesta nu este singurul accident aviatic din istoria recentă a țării. În 2010, o aeronavă operată de compania privată Airblue s-a prăbușit lângă capitala Islamabad. Toți cei 152 de oameni aflați la bord au murit. Acesta a fost cel mai grav dezastru aviatic din istoria Pakistanului.

În 2012, un Boeing 737-200 operat de compania Bhoja Air din Pakistan s-a prăbușit în timpul unei furtuni. Toți cei 121 de pasageri și cei 6 membri ai echipajului au murit.

Iar în 2016, un avion al companiei de stat Pakistan International Airlines a luat foc în timpul unui zbor din nordul țării spre Islamabad. 47 de oameni au murit.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.