S-a mai stins o actriță a României: Cristina Stamate a murit în această dimineață

A murit Cristina Stamate. Foto: Adevărul
A murit Cristina Stamate. Foto: Adevărul

Actrița Cristina Stamate a murit astăzi, la Spitalul Floreasca din Capitală. Avea 71 de ani și era supranumită ”sufletul teatrului de estradă”.

După decesul Stelei Popescu, teatrul românesc a mai primit o lovitură. Cristina Stamate fusese internată de urgență joi, după ce i s-a făcut rău. Actrița suferea de probleme vasculare și suferise, în trecut, și un accident vascular cerebral.

„A dispărut o altă mare actriță a noastră, Cristina Stamate, care de vreun an și ceva suferă cumplit. Ne-a părăsit alergând să o prindă din urmă pe Stela. Două stele ale revistei românești au dispărut așa într-o clipă”, a spus Alexandru Arșinel, directorul teatrului de revistă Constantin Tănase.

Cristina Stamate, născută în 8 februarie 1946, și a a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase. Printre spectacolele în care a jucat regretata actriță se numără: „Vivat Revista”, „Hohote in Herastrau”, „Comedie pe Titanic”, „Revista Revistelor”, „Vara nu-i ca iarna”, „Arca lui Nae şi Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Idolii femeilor”, „Nimic despre papagali”, „Poftă bună lui Tănase”, „Te aştept diseară pe Lipscani”, „Ura… şi la gară” , „O seara la revista”, „Scandal in paradis”, potrivit Știrile TVR.

Cristina Stamate a făcut parte din distribuţia filmelor „Grăbeşte-te încet” şi „Secretul lui Bachus”. Actrița a scris și un volum culinar, în 2007, iar apoi a publicat și un volum de eseuri. A înființat și un club de teatru pentru copii.

Actrița mai avusese recent probleme de sănătate, iar în 2015 trecuse cu bine de o operație pe cord deschis.

”Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna”, spunea Cristina Stamate într-un interviu acordat în urmă cu ceva vreme pentru Digi24.