S-a lansat fiipregătit.ro, primul portal românesc pentru situații de urgență

fiipregătit.ro, portalul pentru situații de urgență

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat lansarea portalului „fiipregătit.ro”, în care cetățenii vor găsi toate informaţiile necesare pentru situaţiile de urgenţă.

Site-ul conține secțiuni dedicate numeroaselor situații de urgență, precum gerul sau viscolul – temă de maxim interes în aceste zile -, inundațiile, canicula, cutremurul, alunecările de teren, acordarea primului ajutor, furtunile sau incendiile.

La anunțul lansării portalului fiipregătit.ro au fost prezenți și ministrul de Interne, Carmen Dan, dar și Christos Stylianides, comisar european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor.

„A fost creat un portal unic care urmează să poată să fie accesat de populaţie, este activ deja şi în care populaţia poate să acceseze acolo toate informaţiile necesare pe situaţii de urgenţă, pentru pregătirea ei. În loc să caute pe site-ul IGSU, pe site-ul DSU, pe alte site-uri, noi le aducem pe toate într-un loc şi facem link la ele. E un pas mai departe, împreună cu aplicaţia departamentului, împreună cu caravana care circulă. Rolul nostru este să fim pregătiţi şi avem responsabilitatea de a fi pregătiţi”, a declarat Raed Arafat.

Site-ul a fost realizat de către Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi cuprinde informaţii despre acordarea de prim ajutor în diferite situaţii, dar şi cele mai bune modalităţi de intervenţie la calamităţi naturale – ger, cutremur, caniculă – sau situaţii de urgenţă, chiar și în caz de accident nuclear.

Comisarul european Christos Stylianides a lăudat, la rândul său, ideea: ”Este foarte inovativ. Excelent! România dă astfel un exemplu”. Acesta a discutat cu ministrul Carmen Dan și despre dezvoltarea capacității de intervenţie suplimentare a Uniunii Europene în situaţii de urgenţă – Rescue.

”În viziunea specialiştilor din MAI, acesta este cel mai eficient mod în care Rescue ar putea funcţiona. L-am asigurat pe domnul comisar european de întreaga noastră deschidere pentru a colabora în vederea creşterii capacităţii de răspuns la situaţii de urgenţă a statelor membre şi a Uniunii Europene”, a spus și Carmen Dan.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.