S-a lansat cel mai mic smartphone din lume

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

În timp ce majoritatea producătorilor preferă să lanseze telefoane cu ecrane din ce în ce mai mari, Posh Mobile, o companie cu sediul în Statele Unite, a lansat cel mai mic smartphone.

Posh Mobile Micro X S240 are un ecran full HD de doar 2,4 inci și funcționează cu sistemul de operare Android Kit Kat. Procesorul este un dual core de 1 GHz, are o memorie RAM de 512MB și o capacitate de stocare de 4GB, care poate fi extinsă până la 32GB cu un card de memorie.

Camera principală este de doar 2 megapixeli. Cel mai mic smartphone din lume mai are funcție de radio FM, conexiune Bluetooth și cântărește doar 52 de grame.

Potrivit celor de la Posh Mobile, telefonul are o baterie de doar 650 mAh, care ține până la 180 de ore în standby și 4 ore de convorbiri.

Ca o comparație, smartphone-urile de ultimă generație au baterii, în medie, de 3.000 mAh.

Cel mai mic smartphone, care are dimensiunile unui card bancar, va costa în jur de 90 de dolari și va fi disponibil în mai multe versiuni de culori.

Posh Mobile Micro X S240
Posh Mobile Micro X S240
Cel mai mic aparat de fotografiat retro

A devenit aproape o modă printre companiile producătoare de gadgeturi să lanseze electronice în miniatură. Un motiv l-ar putea reprezenta publicitatea de care beneficiază după ce anunță astfel de electronice. A apărut chiar și o cameră foto DSL retro în miniatură.

Minox DCCAu construit-o nemții de la Minox. Deși pare o jucărie, camera Minox DCC este cât se poate de performantă, chiar dacă are 82 X 67 X 46 mm. Are un senzor de 14 megapixeli și un zoom 4X. Imaginile capturate sunt în format jpeg, iar filmulețele sunt în format .avi, la o rezoluție de 640 x 480 pixeli. Camera, în combinațiile argintiu cu negru, costă în jur de 240 de dolari, potrivit entertech.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: